Μετάβαση στο περιεχόμενο
9 Σεπτεμβρίου, 2011 / ekapnistis

Τα πολλα πλεονεκτηματα του ηλεκτρονικου τσιγαρου

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο εφευρέθηκε το 2003 από μία ιαπωνική εταιρεία. Το Golden Dragon Group ήταν ένα από τα πρώτα εμπορικά προϊόντα. Δεν υπάρχει αποκλειστικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ηλεκτρονικό τσιγάρο καθώς κάθε επιχείρηση παράγει και ελέγχει ένα μέρος ή εξάρτημα της συσκευής ως δικό της προϊόν. Σύμφωνα με έρευνες το συγκεκριμένο προϊόν υπάρχει ήδη σε ένα μεγάλο αριθμό χωρών.
Αυτό το μικρό κόσμημα της τεχνολογίας, το οποίο ονομάζεται e-cigarette στην άλλη πλευρά του ατλαντικού, αναπαράγει τέλεια τη γεύση του κανονικού τσιγάρου. Δεν πραγματοποιείται καμία καύση. Κατά συνέπεια, δεν έχει ούτε πίσσα, ούτε μονοξείδιο του άνθρακα, ούτε ακετόνη του άνθρακα, ούτε άλλες τοξικές ή καρκινογόνες ουσίες οι οποίες παράγονται από ένα κανονικό τσιγάρο. Οι περισσότεροι χρήστες του, επιλέγουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο για να σταματήσουν το κάπνισμα ή για να το συνεχίσουν χωρίς όμως να καταστρέφουν την υγεία τους. το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι η λύση για τον οριστικό τερματισμό των ασθενειών οι οποίες σχετίζονται με το κάπνισμα και το παθητικό κάπνισμα.
Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσει κάποιος το ηλεκτρονικό τσιγάρο προκειμένου να σταματήσει σταδιακά το κάπνισμα είναι ο εξής: αρχικά χρησιμοποιεί φιλτράκι το οποίο περιέχει μια δόση των 16mg νικοτίνης. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί φιλτράκι με δόση των 11mg νικοτίνης, έπειτα αυτό το οποίο περιέχει μια δόση των 6 mg και τέλος, χρησιμοποιεί φίλτρα μη-νικοτίνης.
Κατά τη διάρκεια του καπνίσματος ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου, ο καπνός είναι το αποτέλεσμα της ατμοποίησης ενός καυτού υγρού. Το μίγμα του υγρού και της νικοτίνης είναι αποθηκευμένο σε ένα μίας χρήσης φίλτρο. Η κατανομή του υγρού είναι ελεγχόμενη από έναν μικροεπεξεργαστή γενιάς, ο οποίος είναι δέκα φορές μικρότερος από ένα επεξεργαστή ενός συνηθισμένου υπολογιστή. Είναι βέβαιο ότι το σύστημα του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν παράγει καμία απολύτως καρκινογόνα ουσία. Το αποτέλεσμα του είναι πραγματικά εκπληκτικό. Ο χρήστης αισθάνεται ακριβώς σαν να καπνίζει ένα κανονικό τσιγάρο!
Το συγκεκριμένο προϊόν έχει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι του παραδοσιακού τσιγάρου καπνού. το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν περιέχει καρκινογόνες ουσίες. Αντίθετα ο αριθμός των καρκινογόνων ουσιών ενός κανονικού τσιγάρου κυμαίνεται στις 4000… Ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο κρατάει πολύ περισσότερο από ένα κανονικό τσιγάρο. Επιπλέον, δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να κόψει το κάπνισμα μειώνοντας τη δόση της νικοτίνης σταδιακά προς το μηδέν. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δίνει, ακόμη, στους χρήστες του την δυνατότητα να το καπνίζουν οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Η συσκευή παράγει μονάχα ατμό και έτσι επιτρέπεται βάσει νόμου σε όλους τους δημόσιους χώρους. Αυτό το τελευταίο αποτελεί όλο και περισσότερο σημαντικό παράγοντα, και επηρεάζει τους καπνιστές να το δοκιμάσουν.